wo 21/03 2012

(Sport) vitaminen en supplementen; belangrijk in talloze situaties

Sinds oktober 2011 is de webwinkel www.runamine.nl in de lucht en veel hardlopers weten inmiddels de weg naar onze webwinkel te vinden. Gezonde voeding blijft voor iedereen, maar zeker voor de hardlopers, het allerbelangrijkste. Dit wil zeggen dat onze producten niet de plaats in kunnen nemen van gezonde voeding maar dat ze zeker voor een goede aanvulling kunnen zorgen. We krijgen lovende reacties van de gebruikers van onze producten en we zijn daar erg blij mee. Zie hieronder voor meer informatie over vitaminen en supplementen. Voor meer details zie www.runamine.nl

Vitaminen en supplementen tegen vrije radicalen
Sporten is gezond. Het verkleint de kans op ziekten en brengt lichamelijke en geestelijke groei. Maar door sporten verbruik je meer zuurstof en daardoor worden er ook meer vrije radicalen in het lichaam gevormd. Als deze vrije radicalen in overvloed aanwezig zijn, kunnen ze de cellen van het lichaam beschadigen. Een eerste symptoom daarvan is spierpijn. Ons lichaam probeert het aantal vrije radicalen op twee manieren binnen de perken te houden. Allereerst zijn er antioxidant-enzymen, die de vrije radicalen kunnen uitschakelen. Mineralen als seleen, koper en zink zijn daarbij nodig. Onze tweede bescherming tegen vrije radicalen vormen de antioxidant-vitaminen zoals bijvoorbeeld vitamine C en E. Deze vitaminen kunnen ook vrije radicalen uitschakelen. Aanvulling van deze antioxidanten via een supplement is voor sporters te adviseren. Vooral voor mensen die regelmatig belastende sporten beoefenen, zoals hardlopen en wielrennen.

Vitaminen en supplementen voor aanvulling energievoorraad
Door sporten verbruik je niet alleen maar zuurstof, maar ook meer energie en daardoor meer vitaminen en mineralen. Deze vitaminen en mineralen moeten aangevuld worden om goed te kunnen blijven presteren. Dit kan uitstekend met verantwoorde voeding en aanvullend met betrouwbare vitaminepillen en supplementen. Het is gebleken dat bij sporters met een vitamine- en/of mineralentekort een goed vitaminesupplement voor betere prestaties zorgt. Dit geldt voornamelijk bij een tekort aan bepaalde B-vitaminen en vitamine C.

Vitaminen en supplementen bij overige redenen van vitaminetekort
Niet alleen sporters, maar ook anderen kunnen een vitaminetekort hebben. Een vitaminetekort kan vele oorzaken hebben, zoals een verstoring van de vitamine-opname van het lichaam, te weinig eten, een onvoldoende gevarieerd voedingspatroon of het te lang koken van groenten. Naast het aanpakken van de oorzaken kunnen tekorten gecompenseerd worden met de juiste vitaminepillen en supplementen.

Vitaminen en supplementen van Runamine
Al onze vitaminen en supplementen zijn in kleine verpakkingen (60 stuks) en grote verpakkingen (120 stuks) verkrijgbaar. Voor een gezonde vitaminebalans zijn de navolgende vitaminen en mineralen van Runamine beschikbaar:

• Visolie
Visolie bestaat uit meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3 vetzuren). Dit zijn 'essentiële' vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Regelmatig krijgen lopers te weinig visolie binnen. Duursporters hebben baat bij visolie omdat het lichaam sneller overschakelt naar verbranding (oxidatie) van vetten wanneer een sporter visolie slikt. Gevolg: de sporter spaart glycogeen (opgeslagen suikers), wat eventueel later in de wedstrijd nog gebruikt kan worden. De man met de hamer komt dus later. Visolie kan ook bijdragen aan spierherstel.

• Multivitamine
Een goede multivitamine pil bevat de vitaminen A tot en met E, K en de nodige mineralen zoals koper, zink en seleen. Multivitaminen zijn voor enkele euro’s te koop bij de drogist, maar deze multivitamine pillen zijn doorgaans op synthetische basis. Deze vitaminen worden vaak niet goed door het lichaam opgenomen. Een multivitamine op natuurlijke basis, zoals de multivitamine van Runamine, werkt vele malen efficiënter.

• Vitamine C
Vitamine C (ascorbinezuur) is goed voor de weerstand. Vitamine C is in het bijzonder belangrijk voor mensen die regelmatig sporten. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de vorming van bindweefsel in het lichaam. Bovendien zorgt deze vitamine ervoor dat ijzer uit het voedsel beter wordt opgenomen. Vitamine C is ook belangrijk voor de vorming en het onderhouden van het bindweefsel. Bindweefsel heeft een positieve invloed op het afweermechanisme van het lichaam.
Vitamine C-1000 bevat per pil 1000 mg vitamine C. Deze vitamine speelt bij vele processen in het lichaam een belangrijke rol. Vitamine C beschermt cellen tegen vrije radicalen en infecties, bevordert een goede weerstand en een gezond immuunsysteem. Verder is vitamine C belangrijk voor gezonde botten, voor de vorming van collageen bindweefsel en lichaamseigen hormonen. Hardlopers hebben een verhoogde behoefte aan vitamine C.

• Q10
Q10 is een enzym dat ons lichaam zelf aanmaakt. Q10 is noodzakelijk bij vitale processen als ademen, spiercontracties en voedsel verteren. Een tekort ervan zorgt ervoor dat prestaties verminderen, het energiepijl daalt en de weerstand afneemt. Een Britse studie bewees dat sporters die voor hun training  Q10 namen langer konden doorgaan en zich minder moe voelden. Q10 supplementen bieden veel meerwaarde voor onder meer duursporters.

• Botten & gewrichten
Glucosaminesulfaat is een basisbouwstof. De hoofdfunctie van glucosaminesulfaat in het lichaam is het stimuleren van de aanmaak van glucosamineglycanen (proteoglycanen), die het belangrijkste bestanddeel van het kraakbeen vormen. Zij zorgen voor het vocht in de gewrichtsvloeistof, zodat tijdens het bewegen de gewrichten gesmeerd worden. Hoewel de resultaten van wetenschappelijk onderzoek niet eenduidig zijn, wordt meer en meer aanvaard dat glucosaminezouten en in het bijzonder glucosaminesulfaat zinvol kunnen zijn bij de behandeling van kraakbeenslijtage van met name de knie. 

• Griepboost
Met name in de periode van voorbereidingen op een hardloopwedstrijd wordt meer getraind. Lopers worden onder meer hierdoor vatbaarder voor verkoudheid en griep. De griepboost van Runamine kan voorkomen dat de voorbereiding in het water valt. Het werkzame bestanddeel is Echinaforce waarvan de werking in 2007 wetenschappelijk is aangetoond.  
 

www.runamine.nl

Reactie plaatsen
Naam
E-mail
Bericht
Reacties worden geladen...

| Specials |

54e De Hypotheker-Beekloop

54e De Hypotheker-Beekloop

woensdag 21 augustus a.s.

JOOP broeders op Facebook

| laatste reacties |

JoopBroeders.nl is powered by Cognito Concepts
sponsored by
Casadelmar