vr 25/01 2013
De Hypotheker-Beekloop

De Hypotheker-Beekloop

Trouwe deelnemers van de Hypotheker-Beekloop herkennen deze uitnodiging waarschijnlijk wel. Deze werden enkele jaren geleden door Triotters per post verzonden.

Enkele jaren later kennen we deze uitnodiging per post niet meer. We hebben deze vervangen door een digitale uitnodiging aan ruim 55.000 hardlopers.

Maar uiteraard is er nog veel meer veranderd want de Hypotheker-Beekloop heeft zich ontwikkeld tot een redelijk groot loopevenement. Waar we zeker in geslaagd zijn is om het oude recreatieve karakter te behouden en dat hebben we bij de overname van de loop ook aan de Triotters beloofd. Bij de Beekloop zul je dan ook geen tijdwaarneming vinden en iedereen kan zelf kijken welke tijd hij/zij heeft gelopen. Wil je een rondje meer of minder lopen? Geen enkel probleem!

Hierbij in het kort een beeld van de geschiedenis van de Hypotheker-Beekloop.

Hieronder een aantal redenen waarom Grote Beek is begonnen met de organisatie van de loop:

1) Integratie met de bewoners van de wijk Woensel te bevorderen

2) De psychiatrie als minder "eng" te ervaren.

3) clienten kennis te laten maken met gezond bewegen d.m.v. trimmen.

4) Het terrein open te stellen voor plubiek.

5) Hardlopen in een prachtig natuur zonder verkeer.

6) De werkzaamheden voor de Beekloop laten verrichten door de clienten. (rehabiltatie doelen betreft werkervaring)

7) Bij het bereiken van bovenstaande doelen de organisatie v.d Beekloop over te dragen aan een reguliere vereniging. zodat de ïntegratie een feit is met een duidelijke afspraken met de GGzE algemeen en met behoud voor de leer-werk ervarings projecten.

In navolging van dit initiatief zijn er op veel GGzE-locaties in Nederland een loop op het terrein georganieerd.

Arie Adams was de eerste organisator en ik heb begrepen dat hij bij de eerste Beekloop eigenlijk alles zelf deed. Eerst de startnummers uitdelen, daarna het startschot geven, op de fiets springen en voorfietsen voor de snelste loper en daarna de herinneringen uitdelen. Prachtig toch? Met 1750 deelnemers gaat dat alleen niet lukken!

Luc Krotwaar is een van de deelnemers aan de eerste Beekloop geweest. Je ziet dat deelnemers aan de Beekloop nog een aardige loopcarriere kunnen hebben!

Andere organisatoren uit het verleden  (ik hoop dat ik niemand vergeet maar anders verneem ik dit graag!) zijn Andre van Elderen, Kees Daalmijer, Andre Trines en Fred Reijnen.

Vanaf de allereerste loop waren de afstanden waaruit gekoezen kan worden 4, 8, 12 en 16 kilometer. Ook hier zijn we dus trouw aan gebleven.

Bij de 30e versie is een speciaal T-shirt gemaakt met daarop een gedicht van huisdichter ROSA:

Ik kom

Ik loop

Ik overwin

 

Mezelf

Bij de 31 versie hing het doorgaan aan een zijden draadje. Door veel verbouwingen op het terrein was het bijzonder moeilijk om een geschikt parcours te vinden. Achteraf zijn de toenmalige organisatoren zo eerlijk om te zeggen dat het bericht in het ED over het eventueel aflassen van de Beekloop wat overtrokken was. Maar iedere publiciteit is meegenomen zou ik zeggen. Ook de huidige organisatie laat geen publiciteitskansen liggen.

Frans Hendriks hebben we vorig jaar in de bloemetjes gezet omdat hij aan 50 edities had meegelopen. Hij heeft door vakantie slechts 1 loop gemist en heeft daar nu nog steeds een beetje spijt van.

In 2006 heeft de Hypotheker-Beekloop de landelijke pers gehaald en ook in andere landen is het in het nieuws geweest. Door een massale aanval van hoornaars hebben we de loop af moeten lassen omdat de ziekenwagens aan en af reden. Bij de oudere berichten op mijn website van loopevenementen kunnen jullie een uitgebreid verslag van de gebeurtenissen vinden.

Het parcours is in het verleden heel vaak veranderd maar wij hebben de laatste jaren een vast parcours omdat door de grote groei we echt alle brede paden nodig hebben.

Zo teruglezend kun je zin dat er nog veel ongeveer hetzelfde is en we waar mogelijk zaken hebben verbeterd.

We zijn bijzonder blij met de mooie deelnemersaantallen en dat de deelnemers de Beekloop zeer waarderen en het iedere keer weer een heel leuk loopfeestje is en een soort reunie van hardlopers!

 

 

 

 

Reactie plaatsen
Naam
E-mail
Bericht
Reacties worden geladen...

| Specials |

54e De Hypotheker-Beekloop

54e De Hypotheker-Beekloop

woensdag 21 augustus a.s.

JOOP broeders op Facebook

| laatste reacties |

JoopBroeders.nl is powered by Cognito Concepts
sponsored by
Casadelmar