di 26/03 2013
Eerste wedstrijd voor beginnende hardlopers

Eerste wedstrijd voor beginnende hardlopers

De eerste wedstrijd of trimloop is voor beginnende hardlopers vaak toch lastig. Wat mag je verwachten en wat kun je allemaal tegenkomen? Hierbij een aantal tips voor als je voor het eerst aan een wedstrijd of trimloop deel gaat nemen.

Een aantal beginnende lopers is gemotiveerd geraakt tijdens een loop waaraan vrienden of bekenden hebben deelgenomen en denken “dat wil ik ook!”  Een aantal anderen begint gewoon te lopen voor de gezondheid en denkt helemaal niet aan deelname aan een wedstrijd of trimloop. Na verloop van tijd als de afstand die gelopen kan worden steeds groter wordt, begint het dan toch te kriebelen : Zou ik toch ook niet eens een keer aan een trimloopje mee gaan doen? Voor je het weet sta je aan de start van je eerste loopevenement!

Zorg er voor dat dit niet de laatste is maar juist een begin van je (wedstrijd)-carrière. Het gaat dan helemaal niet of je snel of juist minder snel bent. Ook de iets minder getrainde of minder getalenteerde lopers kunnen veel plezier beleven aan deelname aan hardloopevenementen. Zie de grote groei van de grote evenementen als Dam tot Dam-loop en Zevenheuvelenloop. Naast wedstrijdatleten doen daar heel veel recreatieve hardlopers met veel plezier aan mee.

Je hebt het voor een flink gedeelte zelf in de hand of je de eerste wedstrijd of trimloop met een goed gevoel beëindigd. Uiteraard geeft dit dan weer motivatie om aan andere evenementen deel te nemen.

Hierbij een aantal tips :

Maak je geen zorgen om de tijd die je loopt. Probeer je eerste loop gewoon lekker en ontspannen uit te lopen.

Doe een rustige warming-up van bv vijf minuten rustig joggen en doe wat oefeningen. Verspil niet te veel energie want die kun je later goed gebruiken.

Start niet te snel en laat je vooral niet meeslepen door de snellere lopers. Ga daarom ook niet te ver voorin staan in het startvak want daar zijn juist de meeste snellere lopers te vinden.

Zorg dat je goed voorbereid bent en leg je spullen het liefst de avond van te voren klaar. Bevestig je startnummer alvast aan je shirt en een eventuele chip aan je schoen.

Zorg dat je minimaal een uur van te voren aanwezig bent, zodat je ruim de tijd hebt en je rustig naar de start kunt gaan.

Toch last van enige wedstrijdspanning ? Geen zorgen over maken, want dit is heel gewoon. Als de start geweest is valt alle spanning van je af.

Geniet na afloop van het feit dat je het doel gehaald hebt. Dit zal beslist naar meer smaken!
 

Reactie plaatsen
Naam
E-mail
Bericht
Reacties worden geladen...

| Specials |

54e De Hypotheker-Beekloop

54e De Hypotheker-Beekloop

woensdag 21 augustus a.s.

JOOP broeders op Facebook

| laatste reacties |

JoopBroeders.nl is powered by Cognito Concepts
sponsored by
Casadelmar