vr 06/04 2012
Hardloobeleving Start to Run

Hardloopbeleving Start to Run

Een mooi verhaal over de hardloopbeleving van Start to Runner Shirley van Hoek

Het is alweer 4 weken geleden dat ik voor het eerst op zaterdagochtend mijn hardloopschoenen aan heb getrokken en mij om 9.00 uur 's ochtends op mijn fietsje naar de Atletiekbaan begaf. Het voelde allemaal een beetje onwennig met mijn veel te witte en gloednieuwe loopschoenen en mijn flodderende joggingbroek. Om niet met een al te slechte conditie te starten was ik zelf al stiekem begonnen met oefenen thuis, stel je voor dat je als een echte beginner overkomt!


Na een voorstelrondje van onze trainers die allemaal voor minder dan 10 km. het bed niet uitkomen, ik werp een blik om me heen en zie meer geschokte gezichten, volgt een korte toelichting op het hoe en wat van hardlopen en ja… dan gaan we de baan op.


Rekken, strekken en rustig aan beginnen, vooral niet te hard lopen wordt ons op het hart gedrukt. Na enkele rondjes op de baan gemaakt te hebben kan ik niet anders concluderen dat ik het een enorme meevaller vind en eigenlijk nog wel even door wil! Hoppa 3 keer trainen in de week dan ben ik wel klaar voor die halve marathon. Maar ook die illusie word snel de kop ingedrukt. De eerste drie maanden zeker niet meer dan 2 keer in de week lopen om je spieren te laten wennen. Met al deze goede adviezen ben ik de laatste 4 weken aan de slag gegaan en iedere zaterdag en dinsdag getraind.


En… het werkt! 3 jaar geleden ben ik ook al eens begonnen met Start to run maar doofde die poging als een nachtkaars uit. Ik was niet vooruit te branden en voelde me totaal niet gemotiveerd. Maar met deze club en trainers loopt het als een trein. Inmiddels ontstaat er op de dinsdagen een steeds grotere club met dames, en een enkele dappere kerel, die zichzelf al huppelend achter Agnes door het park bewegen. Als dit zo doorgaat word ik nog eens een echte hardloper.
Over 2 weken al 3 km. lopen…. Ik kan bijna niet wachten!

Reactie plaatsen
Naam
E-mail
Bericht
Reacties worden geladen...

| Specials |

54e De Hypotheker-Beekloop

54e De Hypotheker-Beekloop

woensdag 21 augustus a.s.

JOOP broeders op Facebook

| laatste reacties |

JoopBroeders.nl is powered by Cognito Concepts
sponsored by
Casadelmar